Деца събираха пари на концерт за Каан и Милена

Каан и Таушанова

Деца събираха снощи пари за лечението на Каан и Милена. Двамата се нуждаят от животоспасяващи процедури, заради тежки заболявания. Ученици от школата в града и селата бяха направили благотворителен базар във фоаето на драматичния театър. Предлагаха се ръчно изработени сурвачки, картички, лакомства. От Детския  и младежки парламент пък бяха сложили две касички за събиране на дарения.

Коледния благотворителен базар предшестваше голям концерт в подкрепа на Каан и Милена, организиран под патронажа на областния управител Иванка Таушанова. Той е под наслов „Да подарим надежда за коледа” и се провежда традиционно всяка година като събраните средства се даряват на болни деца.

Тази година концертът се подпомагаше от народния представител Цвета Караянчева, Регионалния инспекторат по образование, Детския и младежки парламент.

Програмата бе открита от елфи, помощници на Дядо Келеда.  Следваха изпълнения на фолклорни и балетни трупи, вокални изпълнители от училищата в Кърджали.

 От областна администрация съобщиха , че към набраните в дарителската сметка средства ще се прибавят и приходите от продадените билети, лакомства, сурвачки. Те ще бъдат предадени на семействата на Каан и Милена.

Каан е с вроден порок на сърцето.  Има увреждания на лявата ръка и десния крак. Правени му са 12 операции. Въпреки това е игрив ,забавен,ученолюбив. Сега се нуждае от нов пейсмейкър за сърцето, който е животоспасяващ. Нужната сума е 6000 долара. В болница „Света Екатерина” трябва до март да сменят електронния стимулатор. Родителите и неговите дядовци и баби работят само за него. Дължат над 80 000 лева за операциите.

Не по-малко драматична е съдбата на Милена Делчева. Тя е дипломиран логопед, Работила е в „Славейков”.Откриват й тумор,засегнал шията. Правят и две операции. Мъката поболява баща й, който си отива от този свят. Брат и работи в Англия за нейното лечение цели три години.

  Засегнати са говор,очи ,език.направена й е животоспасяваща операция в американска клиника в Истанбул. Цената и е 42 000 долара. Семейството ипотекира жилището си.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини