„Мишия проект” тръгва от училище „Св.Св.Кирил и Методий”

Т.нар.”Миши проект” стартира в основно училище “Св.св.Кирил и Методий”. Децата ще могат от място само с едно движение на компютърната мишка да проектират правилните отговори на бялата дъска. За това е нужен един компютър и обучен преподавател. В скоро време всички наши кабинети ще бъдат оборудвани с Mikrosoft Mischief, обяви директорът на единственото основно училище със засилено преподаване на чужди езици в областта Лиляна Янкова.

 Проектът се осъществява от „Майкрософт-България”, заедно със сдружение „Образование и технологии” в рамките на националната инициатива „Партньори в познанието”. В Кърджали към проекта са привлечени Регионалния инспекторат по образование и основно училище„Св.св.Кирил и Методий”. Те проведоха обучение на 65 учители на тема „Работа с Mikrosoft Mischief-един компютър няколко мишки”. Всеки учител преминал обучението получава комплект учебни материали и сертификат. Обучителният семинар се финансира от „Майкрософт-България”, който осигурява заплащането на лекторите и учебните материали.

Колегите са много запалени. Това е бъдещето на образованието, смята Лиляна Янкова.

Тя посочи, че учебната програма и проектът са разработени от екип на университета „Проф.д-р Асен Златаров”в Бургас с ръководител доц.д-р Румяна Папанчева. Съдържанието е съобразено с държавните образователни изисквания. Методиката на доц.Папанчева е получила световно признание на форум в Бразилия.

  Налагането на модерни технологии е наша политика. Правим нова компютърна зала с мощен сървър и модерни компютри. Те няма да облъчват децата при работа с тях. Преподавателят ще може да контролира къде в Интернет сърфират децата . Залата ще бъде уникална за областта, каза още Лиляна Янкова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини