Проверки за незаконни палати в махалата.Преглед на регионалния печат

Помогнете на Каан и Милена , призовава на първа страница „Нов живот”. Тази година Коледната благотворителна кампания под патронажа на областния управител набира средства за 7 –годишния Каан и 33 годишната Милена от Кърджали. И двамата се нуждаят от скъпоструващо лечение.

 Друга водеща тема на вестника е оттеглянето на номарха на окръг Еврос Николаос Замбунидис,след извършената в Гърция административна реформа.Приоритет на дългогодишния радетел за отварянето на граничния пункт при Ивайловград ще бъде туризма.

Хората ще бойкотират изборите в малките населени места, заканват се от ДПС на страниците на вестника. Недоволството е от ограниченията в Изборния кодекс .

Делегация от Румъния гостува в Кърджали, съобщава във водещата си статия всекидневникът „Арда нюз”. Гостите от Меджидие са посрещнати от зам.-кмета на града Елисавета Кехайова, общински съветници, директори на училища и културни институти. Румънците връщат визитата на наша делегация,която посети техния  град за подписването на договор за побратимяване.

От 11 до 25 януари ще се проведе обучението да преброители и контрольори, съобщава още „Арда нюз”.

 Основна тема на вестникът е предстоящото излъчване на спортист  на годината на Кърджали.

 „Страх или багери срещу незаконните палати в махалата” е водещото заглавие на вестник „Родопи 24х7”. Според медията кърджалийци вече надигат глас срещу незаконните палати в квартал „Боровец”. Властта започва масирани проверки след Нова година. Само 12 строителни  разрешителни е издала Общинска администрация.

 Шут за №4 в екипа на Таушанова е другата тема на вестника, на която се отделя внимание на първа страница. Съобщава се за оставката на главния секретар на областна администрация Димитър Коленцов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини