Фикрет от „Листопад” фенка на Нешко и Папаза

Една от най-известните турски актриси Бену Йълдъръмлар, по известна като Фикрет от култовия сериал „Листопад” е върл фен на големите наши музиканти  Иво Папазов и Нешко Нешев. Актрисата гостува в гримьорната на двамата творци по време на участието им в Деня на балканската музика в Истанбул преди дни. Тя ги разцелува след блестящата им изява на сцената. Бену се снима за спомен с двамата български музиканти от оркестър „Тракия”, заедно с дъщеря си Ада, която учи цигулка. Любимата пиеса на актрисата е „Булченска ръченица”, изпълнена виртуозно от Нешко и Папаза в най-голямата концертна зала на космополитния град.

Ще припомним, че Бену Йълдъръмлар играе най-голямата дъщеря в семейството на Али Ръза. Тя е любимка на таткото. В живота Бену е една от най-добрите турски актриси. Родена е на 22 ноември 1969 г. Завършва Истанбулският държавен университет,а по късно и драматизация в университета Уенминстър в Англия.

Що се отнася до двамата кърджалийци те спечелиха сърцата не само на Бену, но и на десетките български изселници дошли да ги чуят в Истанбул. Нашенци не ги пускаха да слязат от сцената. Снимаха се за спомен с тях и им искаха автографи. Вие сте най-великите на света, не пестяха суперлативи изселниците.

Нешко и Папаза на няколко пъти изправяха публиката на крака с виртуозните си изпълнения. Колегите им от другите музикални формации се обръщаха към тях с почтителното маестро.

В Деня на балканската музика взеха участие още оркестър „Кочани” от Македония и известната певица Елма Реджепова.

Георги Кулов

Нешко Нешев

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини