Европейския синдикален комитет награди Милко Багдасаров

Европейски приз получи директорът на най-голямото училище в Южна България СОУ „Петко Рачов Славейков”. На пищна церемония в петък вечерта Милко Багдасаров бе награден с почетна грамота и почетен медал „20 години Синдикат на българските учители” лично от генералния секретар на Европейския синдикален комитет по образованието Мартин Ромер и от председателя на СБУ Янка Такева.  Призът се връчва за постигане на високи резултати в съвместната работа със Съюза на българските учители през 2010 г. и личен принос за развитието и подобряването на социалното партньорство.

            С тазгодишното признание бе потвърдена и доразвита миналогодишната награда за най-добър социален партньор – директор за 2009 г., която бе национална. За 2010 г. признанието е с европейски мащаб и доказва, че работата на Милко Багдасаров като директор се оценява на най-високо ниво, обявявайки го за най-добър директор на училище-социален партньор.

            Рано в понеделник сутринта славейковският лидер почерпи колегите си, благодари им за усилията, които полагат за издигане престижа на училището. Сподели с тях, че приема наградата не за себе си, а за СОУ „Петко Рачов Славейков”, тъй като всички работещи в него са допринесли за получаването на това признание. Багдасаров се чувства горд, че преди Коледа по своеобразен начин „затваря” 2010 година – изпълнена със заслужени постижения във всички области за славейковци.

            Сред многобройните честитки педагозите пожелаха на ръководителя си догодина да бъде награден със световен приз, какъвто несъмнено му се полага

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини