„Ти Ви Би” пред договор за парк „Арпезос- Север” в Кърджали

На 11 декември Комисията за избор на изпълнител на парк „Арпезос – Север”, председателствана от зам.- кмета инж. Васил Бобеков, проведе второ заседание, на което преразгледа документацията на кандидатите, участвали в повторното класиране за изграждане на обекта. На финала бе допусната само една фирма, това е консорциум „Ти Ви Би”- Димитровград, чиято ценова оферта е 5 млн. 950 хил. лв.
Останалите две фирми -Обединение „Арпезос –Север” и „Паркове –Кърджали 2010”, след разглеждане на офертите им, са предложени за отстраняване заради неспазване условията в тръжната документация да имат наета асфалтова база, въпреки че асфалтовите дейности не са в голям обем, каза инж.Бобеков.
Той коментира, че предстои през следващата седмица кметът да издаде заповед за сключване на договор с изпълнителя на обществената поръчка. До края на годината може да има подписан договор за изпълнител на парка, ако другите участници в търга не обжалват.
Протокол с решението на Комисията ще бъде изпратен и до отпадналите фирми, които имат право да обжалват. Ако процедурата приключи в законовия срок, строителството на парка може да започне в следващите месеци, най – вероятно през пролетта 2011 г., прогнозира Бобеков.
Комисията за избор на изпълнител на парк „Арпезос –Север” заседава отново след като Комисията за защита на конкуренцията отмени заповедта на кмета на община Кърджали от август г. г. за избор на изпълнител на обществена поръчка за строителството на парка.
При първия търг, състоял се юли – август, от подалите тръжни документи 4 фирми, до финала бяха допуснати два консорциума - Обединение”Арпезос – Кърджали ” и „Ти Ви Би”-Димитровград.
С кметска заповед за победител бе обявено Обединение „Арпезос- Кърджали”, включващо фирмите „Арда строй”, „Караман”, „Ел.изграждане” и „Симекс”.Подадената от него оферта бе по – висока от димитровградската фирма с 230 хил. лв.Тогава четвъртата фирма Обединение „Строителни компании – Кърджали” отпадна от надпреварата, заради недобре окомплектована документация и заради това, че единият плик с документи бил полуотворен в момента на подаването, а след това напълно се разпечатал.
Цялостното изграждането на парк „Арпезос –Север” е на стойност 8 млн. и 700 хил.лв., а строително –монтажните дейности са за 6 млн.610 хил.лв. без ДДС. Крайният срок за финализиране на проекта, финансиран по ОП „Регионално развити, е 21 октомври 2011 г.
Бъдещият парк ще бъде разположен на 64 дка площ от общо 320 дка. Предвижда се в него да има развлекателна зона с лунапаркове, игрища за волейбол, баскетбол и тенискорт, кътове за отдих, амфитеатър, фонтани, изкуствено езеро, кафенета, велоалеи и др

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини