Туристи окупират кръчмите за Нова година, местата не стигат за кърджалийци

  Големи компании туристи от страната се стичат да празнуват Новогодишната нощ в Кърджали. Идват групи от София, Варна, Пловдив, Карлово,Поморие. Местата в хотелските комплекси „Устра” и „Резиденцията” са окупирани от туристите. За кърджалийци куверти няма. В „Устра” настаняват организирано гостите. Пазят в тайна цената на пакета, която включва освен нощувката и новогодишния купон. В Резиденцията все още има възможност да си вземете куверт за ресторанта, но трябва да побързате. Голям наплив на гости от  страната има и в комплекс „Арпезос”. Компании празнуват за пета поредна година в него. Гостите са предимно от Пловдив,  Карлово и Поморие.

Все още могат да се намерят свободни места в ресторантите  „Перперикон” и „Москва”.

Тази година кувертите се движат от 35 лв. в „Арпезос” до 100 лв. в „Резиденцията”. В „Перперикон” искат 75 лв.,а в „Москва”- 49 лева.  

  Менюто в ресторантите по традиция е богато. Набляга се на свинското. В „Перперикон” изненадата е подготвено по специална рецепта свинско филе. Свинско бон филе ви чака и в „Москва”. В „Резиденцията” ще приготвят пилешки пържоли. Почти във всички ресторанти за клиентите ще има баница с късмети. В „Москва” тя ще е традиционната за региона къпана баница. За любителите на сладкото в „Резиденцията” подготвят баклава. Повечото куверти не включват алкохол. Възможността е да си го поръчате по свой избор. Задължително се включва само шампанското. В „Москва” то е за сметка на заведението.

 Повсеместно за доброто настроение ще се грижат дисководещи. Живата музика е изключение. Предвидени са томболи, игри за танцуващи двойки, закачки.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини