С общоградско тържество отбелязваме Коледа

Елисавета Кехайова

С общоградско коледно тържество пред бившия паметник на Георги Димитров, кърджалийци ще посрещнат големия християнски празник. На 25 декември от 11 часа тук ще се изявят колективите на Тракийското дружество „Д.Маджаров”,  читалище „Родопски фар” от кв.Гледка и читалище „Петър Мирчев” от кв.Веселчане. Това съобщи за Кърджали бг вести зам.-кметът Елисавета Кехайова. Тя каза още, че един от „гвоздеите” на коледните празници ще бъде концертът на съставите от Общинския център за курлтура и младежки дейности , който ще се състои на 23 декември от 18,30 часа в Дома на културата.

 Важен акцент в коледната програма е гостуващата изложба „Градове и култури”, която ще се представи от Арт галерия „Кръг”. Тя ще бъде открита на 17 декември от 18 часа.

Започна коледната дарителска акция „Подай ръка” за събиране на дрехи и лакомства за деца от социалните домове,организирана от читалище Юмер Лютви. Даренията се събират всеки ден от 9,00 до 17,00 часа в читалището, подчерта Елисавета Кехайова.

Много активни са децата от Обединения детски комплекс. До 15 декември те ще подготвят обредни хлябове,коледна и новогодишна украса. Създали са специална „Коледна работилница”. С направеното те ще представят изложба „Коледни вълшебства”.Тя ще бъде изложена в ОДК от 15 до 30 декември. Също в ОДК на 18 декември ще се проведе и детски празник „Весела коледна въртележка”,съобщи Елисавета Кехайова.

 Ще припомним, че програмата за коледните и новогодишни празници в Кърджали започна със запалването на градската коледна елха пред театъра на 6 декември от кмета Хасан Азис по време на тържествен ритуал.

 В рамките на тържествата е предвидена и церемония за обявяване на десетте най- добри спортисти на община Кърджали.

По традиция ще има и общоградско празнично веселие за посрещане на Новата 2011 г. То ще се състои пред Дома на Културата.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини