Елхата на "Славейков" светна

Коледната елха в СОУ "Петко Рачов Славейков" грейна снощи на традиционно тържество в двора на училището. Учениците от VІг клас заедно с педагогическите съветници Нешка Шопова и Веска Николова се заеха с организацията на празника, а третокласничките от детската вокална група на Мария Загорова се погрижиха за настроението със своите коледни песнички.
Дядо Коледа не пропусна да поздрави учениците от най-гостоприемното училище в България, като тази година доведе и своя приятел Ники Мартинов - Сървайвъра. Отличникът от "Великолепната шесторка" изказа на микрофона своята сърдечна благодарност към всички славейковци за тяхната безрезервна подкрепа и значителната сума, която дариха на предаването благодарение на организирания от Ученическия парламент концерт и благотворителната кулинарна изложба на "Ръка за помощ". Пожела им приятна ваканция и да слушат повече учителите си.
Дядо Коледа от своя страна отбеляза, че учениците на "Славейков" са най-послушните и заслужават най-големите подаръци. Но поради липса на елха не знае къде да ги сложи. В този момент директорът Милко Багдасаров и децата отброиха от 10 до 1, елхата светна и изумителни фойерверки озариха тъмното небе над квартал "Възрожденци". Бонбоните с късмети, които Дядо Коледа хвърли към малчуганите в публиката, допълниха тяхното празнично настроение. Авторско есе за коледната елха прочете Десислава от VІг клас, която обикновено се изявява като певица и танцьорка, но този път разкри непознати свои заложби.
Шоуто завърши с химна на училището "Завинаги №1", а организаторите анонсираха коледния концерт на СОУ "П. Р. Славейков", който ще се проведе на 23 декември от 12,00 часа в Актова зала №1 на училището.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини