Вълчо Милчев се нарежда до професори от американски университети

Авторска задача на преподавателя по математика в СОУ "Петко Рачов Славейков" Вълчо Милчев е публикувана в американското списание "Математически отражения" /"Mathematical Reflections"/. Изданието е с разпространение в целия свят, а поставените в него задачи често биват включвани в международните олимпиади.
Задачата на Вълчо Милчев е в раздел за големи ученици. На същата страница са публикувани задачи, предложени от професори от най-престижните американски университети - Масачузетския технологичен университет, Тексаския университет в Далас. Първият от тях се явява организатор на международните летни изследователски школи, за които всяка година кандидатстват възпитаници на Школата по математика след участието си в националните издания на ЛИШ.
Името на кърджалийския преподавател и името на СОУ "Петко Рачов Славейков" по нищо не отстъпват на известните американски учени и авторитетните алма матер отвъд океана.
Публикацията е в шести брой на щатското математическо издание.
Излиза в навечерието на Десетия областен математически турнир, който ще се проведе в събота и допълва по неповторим начин колекцията от постижения на училище "Славейков" и по-конкретно на Школата по математика и ръководителя й Вълчо Милчев. Славейковци са горди и щастливи от признанието за своя учител и колега!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини