Как да живеем до повече от 100 години

Glenn, John Herschel Jr – Американският летец-изпитател и астронавт, впоследствие политик и сенатор е роден през 1921 г. Първият американец в орбита през 1962 год. и най-възрастния човек в космоса през 1998.
Сн,: NASA

Какво им е на храните, които приемаме? Йога или фитнес е по-добре да правим? Нормално е да сме объркани сред множеството диети, съвети за здравословно хранене, изобилието от хранителни добавки и противоречиви методи да се избавим от стреса, холестерола, наднорменото тегло.

Целта ни, разбира се, е да бъдем здрави. Да бъдем жизнени през годините, да живеем пълноцененно до последния си дъх. 

Дан Бютнер от National Geographic изследва дълголетието и здравето по един различен начин – на места по цялото земно кълбо, където те са факт. Да, има такива места, където всички живеят по сто години и е нещо обичайно на 102 да караш мотор или да цепиш дърва.

Заедно с екип Дан Бютнер проучва световните "Сини зони" - общности, чиито възрастни живеят с енергия и жизненост до рекордна възраст. Вижте самия него и формулираните в резултат на изследването 9 общи диети и навици на живот, които поддържат хората жизнени и след 100-годишна възраст. Има субтитри на български.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини