Гвардейци посрещат Цветанов в Кърджали на 14-ти

Цветан Цветанов

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пристига в Кърджали на 14 септември, Кръстов ден, както Кърджали бг вести предрече. Вторият човек в правителството на ГЕРБ ще участва в грандиозно честване на българските светци и герои, дали живота си за народ и вяра в Родопите през средновековието и османския период.  Заупокойната служба ще бъде отслужена от пловдивския митрополит Николай. Това съобщи енорийският свещеник отец Петър.

Честването ще се състои в двора на храма „Свети Георги„ в центъра на Кърджали. Пред него гостите ще бъдат посрещнати с изпълнение на гвардейците от Езиковата гимназия. До храма ще бъде поставен мраморен саркофаг, който да символизира паметта към загиналите за вяра  и народ. Това се прави за първи път в България, твърди отец Петър. Саркофагът е изработен на остров Тасос специално за Кърджали.

Очаква се министърът да бъде посрещнат от кмета на Кърджали Хасан Азис и областния управител Иванка Таушанова. На тържеството ще присъства и народният представител Цвета Караянчева.

Запознати твърдят, че при визитата си в Кърджали  министър Цветанов ще има и посещение в областната дирекция на МВР. Както Кърджали бг вести писа, очаква се да бъде представен нов шеф на полицията, както и да се обяви пенсионирането на досегашния.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини