Отбор от Турция спечели купата „Джофи”в Ардино

Юношеският отбор на турската община Ялова спечели купата и златните медали на Десетия муждународен турнир по тенис на маса в Ардино в памет на изтъкнатия състезател Дургут Адемов-Джофи. Във финала гостите се наложиха над тима на „Аста”-Димитровград. Трети станаха домакините от „Юнак”-Ардино.

При девойките победител е отборът на Горна Оряховица. На второ място е тимът на Момчилград, а носители на бронзовите медали станаха тенесистките от Две могили,Русенско.

При юношите индивидуален победител е Ибрахим Гюндюз от Ялова, а при девойките Хатче Хюсеинова от Горна Оряховица.

Общо 60 състезатели участваха в юбилейния турнир. Те са от България,Турция и Гърция. Страната ни бе представена от водещи клубове от Димитровград, Момчилград, Горна Оряховица.

Кметът на Ардино Ресми Мурад, който е патрон на проявата заяви, че турнира се утвърждава и все по класни отбори от страната и чужбина участват в него. Проявата е и стимул за младите в Ардино да се занимават със спорт ,каза още градоначалникът.

Началото на тениса в Ардино е поставено през 1965 г. Най успешните години в историята на местния клуб „Юнак” са от 1972 до 1976 г., когато се състезава Дургут Адемов-Джофи. След края на кариерата си става треньор на „Юнак”.Умира млад на 35 години. Турнирът в негова памет е най голямото спортно събитие в Ардино.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини