Хасан Азис: Местя бюрото си на строителната площадка

Хасан Азис

Готов съм да сложа работни дрехи, да преместя кабинета си във фургон на строителната площадка на бъдещия кърджалийски парк "Арпезос-Север", само и само проектът да бъде завършен в заложения срок – 21 октомври 2011 година”. Това каза кметът на Кърджали Хасан Азис. Повод за изявлението му стана факта, че само след седмица, на 13 юли, ще бъдат отворени офертите за избор на строител на един от най-големите градски паркове на Балканите – този в Кърджали. Това ще стане в кабинета на кмета на Кърджали и в присъствието на медии. Проектът се изпълнява по програмата "Регионално развитие" на ЕС и е на стойност приблизително 10 милиона лева.
Хасан Азис обмисля вариант фирмите, които ще спечелят проекта, да работят не на две, а на три смени. Това щяло да бъде заложено в планираните от изпълнителите на парка дейности. Около 25 били фирмите, закупили тържна документация, което според кърджалийския градоначалник подчертавало големия интерес на строителите към този обект.
"Очаквам бързо приключване на тръжната процедура. Надявам се да няма обжалвания, които да попречат строителството на парка да започне до края на тази година, защото сме притиснати от крайния срок за изпълнение на проекта", подчерта кметът. Според него много време било загубено и вече имало опасност проектът да се провали, защото вече седми месец процедурата по избор на строител се отлагала поради административни пречки.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини