Десетки кърджалийци останаха без интернет

Десетки кърджалийци останаха без интернет, а фирмата доставчик вече няколко дни не може да се справи с проблема. Той засяга много абонати, които ползват кабелна телевизия и телефони. Кърджалийци са бесни, защото посочените от фирмата телефони за връзка се оказаха блокирани или включваха гласова поща. „4 лева съм похарчила за телефон и не успях да се свържа, наложи се да идвам на място“, обясняваше пенсионерка в офиса на фирмата. Тя беше една от многото, които се бяха наредили на опашка, за да пуснат оплакване за проблема си. „Много от корпоративните ни клиенти се отказват от нас и преминават към други оператори“, признават от офиса на фирмата-доставчик - „Кейбълтел“.

Като причина за техническите си неудачи фирмата сочи гръмотевичната буря от миналия ден. Според бивши нейни служители обаче гръмотевиците са най-малкият проблем на фирмата, която доскоро имаше монополно положение на пазара на интернет и телевизионни услуги. „Проблемите са не толкова метеорологични, колкото кадрови и технически“, твърдят бивши работници. Те допълват, че освен в най-необходимото, за да включат нови абонати, от фирмата не правят никакви допълнителни инвестиции за техника.

Проблемът с „Кейбълтел“ е и в цените. Те са нареално високи за качеството на предлаганата услуга. Откак смени името си пък фирмата предлага на клиентите си нови договори, които с с 10 процента по-високи цени от досегашните. От кабелния оператор обясняват, че предлагат цифров сигнал, но не уточняват, че това ще стане някъде в неясното бъдеще.

От ситуацията около доскорошния монополист на пазара обаче има и печеливши. Неособено известен доскоро местен доставчик на интернет се хвали, че броят на клиентите му през последните месеци рязко се е увеличил. Другата кабелна телевизия също дърпа много от недоволните клиенти на бившия „Кейбълтел“. Отскоро на пазара в Кърджали стъпи и мощна хасковска фирма. На този етап тя предлага само интернет, но се очаква от есента да започне да разпространява по кабела и телевизия.

Битката на кабелните оператори тепърва предстои.

Седем дни Кърджали

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини