Дупка в асфалта дебне колите в Кърджали

Голяма дупка с диаметър около метър и дълбочина около 70 см зейна в асфалта на улица „Джебелска” в квартал „Байкал” на Кърджали. Вече двадесет дни живеещите в близост звънят на общината и „ВиК” да запълнят кратера, но реакция няма.

Вероятно дупката се дължи на подпочвени води  в следствие на неизправен водопровод, коментират хората в квартала. В събота в нея пропадна лека кола. В нея се возело малко дете, което било силно уплашено от случилото се. Шофьорът се чудеше потрошената кола ли да гледа или детето, разказва Севда, продавачка в съседния магазин.

Живеещите на улицата недоумяват защо след инцидента никой не е дошъл да обезопаси дупката. Те са побили дървен кол с парче от кашон. Сложили са и няколко плочки. Това обаче не е достатъчно, особено нощем. Инцидентът от събота всеки момент може да се повтори.

Общината и „ВиК” отдавна си прехвърлят топката за дупките в Кърджали. Кметът Хасан Азис се бе зарекъл да направи каталог на кратерите, предизвикани от аварии във „ВиК” мрежата.

От водното дружество пък смятат, че поддържането на улиците е задължение на общината и че те съвестно са асфалтирали там, където са копали при аварии.

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини