Учат селски кметове на археология

Кметът на Ардино Ресми Мурад впрегна селските първенци да помагат за развитието на туризма в общината. Регулярните месечни срещи на градоначалника с кметовете на населени места, на които се обсъждат текущи въпроси, вече ще се провеждат до археологически забележителности. Селските първенци ще слушат лекции за историята на паметниците. Те се обучават как да предизвикат интереса на хората от страната и чужденците към Ардино. Първата сбирка от поредицата срещи се състоя на Дяволския мост, който е емблема на общината.

Благодарение на агитацията на кметовете вече няколко английски семейства са купили къщи в Ардинско. Връщат се от Турция и нашите изселници. Те предпочитат като се пенсионират да изкарат старините си по родните места. Привлечени са от девствената природа.

Развитието на туризма е приоритет за общинското ръководство според местните жители, сочи социологическо проучване, поръчано от кмета Ресми Мурад. Ардинци се надяват да бъде разработен курорта „Бели брези”, известен с чистия си въздух. Общината полага сериозни грижи за изграждането на инфраструктурата му. По проект бяха построени беседки до най-значимите археологически обекти. За любителите на барбекю има специален навес до Дяволския мост. Общината кандидатства пред европейските програми за асфалтиране на пътя до този забележителен паметник. По поръчка на градоначалника бе изготвена PR стратегия на общината, в която един от приоритетите е популяризирането на културно-историческото наследство.Развитието на селския туризъм се превръща в главна цел.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини