Пазят „Перперикон” в тайна

Първанов на два пъти открива фестивала

С Международно рок парти ще бъде открит десетият юбилеен фестивал „Перперикон”. Купонът ще се състои на 19 юни на Арена „Спартак” в Кърджали. Ще участват банди от България, Сърбия и Турция. Гвоздеят на програмата ще бъде група „Уикеда” и нейният фронтмен Ерол. Кърджалийско участие има в групата „Соул стейдж”. От Сърбия идва „Революшън Мотор Хед”, която е забивала здраво на една камара рок концерти. Турската група гостува с протекцията на световноизвестната Йълдъз Ибрахимова. Това съобщи организаторът Петър Савчов, управител на сдружение „Перперикон-Мелпомена”.

Театралната програма се пази в тайна. Ще бъде обявена на специална пресконференция. Десетки медии и сайтове от над 20 страни по света са проявили желание да отразяват международния фестивал.

Два пъти фестивалът бе откриван от президента Георги Първанов. Той бе неколкократно и патрон на проявата.

Всяка година се връчва голямата награда „Златен пръстен”. Първи нейни носители са актьорът Стефан Данаилов и певицата Йълдъз Ибрахимова. Сред наградените са световноизвестният драматург Харолд Пинтър, проф.Николай Овчаров, министър Вежди Рашидов и др.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини