Абитуриенти разкарват таксита на фалшиви адреси

Бум на фалшиви повиквания регистрираха по абитуриентските балове таксиметровите фирми в Кърджали. Пияни зрелостници се забавляваха, като пращаха на адресите на свои съученици жълти коли. Те звънят в централите на радиофицираните фирми и поръчват таксита, които никой няма намерение да ползва. Вместо да изкярят някой лев по баловете таксиджиите са на загуба заради празните курсове.

Модата с фалшивите повиквания на таксита е от няколко години в Кърджали. Въвеждат я тинейджъри. Обаждат се на диспечерите както през деня така и през нощта. Те разкарват автомобилите до адреси, на които няма клиенти.

Фалшивите повиквания се превръщат в истинско бедствие, твърди Хасан И. от фирма „Радио такси”. Обажданията нарастват през лятото, когато децата са във ваканция и си търсят забавления. Загубите са за наша сметка, жалва се шофьорът. Той разказва, че обикновено опитните таксиджии бързо усещат измамата. Те изчакват пред адреса пет минути, колкото изисква нормативната уредба. Ако не се появи клиент, потеглят. Имало обаче случаи когато млади шофьори са чакали и по половин час. При голямата конкуренция всяка поръчка за нас е от значение и младоците са висели от зор, кометира Хасан И.

Таксиметровите шофьори са безпомощни да се справят с бедствието. Те настояват полицията да се заеме и да проследява обаждания, както се прави с фалшивите повиквания на телефоните 112 и 150.

Органите на реда вече заловиха неколцина младежи, които си правеха шеги с телефона за спешни повиквания 112. От таксиметровите фирми се надяват, че с помощта на органите на реда тинейджърската мода ще бъде прекратена.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини