Android доближава iPhone OS по потребителско доверие

Големият брой безплатни приложения за телефоните с Google OS е водещ фактор за потребителите

От сайта Admob публикуваха резултатите от месечния си анализ на потребителските нагласи към операционните системи за мобилни телефони - Android, iPhone OS и WebOS.

Публикуваните резултати показват доста сходно отношение на клиентите на Android и iPhone OS, но се наблюдава сериозен спад на доверието към Web OS. Все пак, имайки предвид, че тази платформа не е изключително популярна в България, ситуацията не е толкова драматична...

Според проучването 91 % от хората, ползващи iPhone OS, биха препоръчали операционната система (съответно и телефонът, който я ползва) на свои близки и приятели. Процентът на потребителите, които са толкова доволни и от Android, е 84 на 100.

Струва си да отбележим, че Android продължава да завоюва позиции и ако тенденцията се запази, скоро ще бъде основен конкурент на Apple за сърцата и портфейлите на клиентите.

Като цяло двете конкурентни OS се регистрирали съвсем сходни нива на активност на потребителите, но основна разлика остава фактът, че хората с iPhone остават далеч по-склонни да дават пари за платен софтуер за телефона си - 51 % от тях са го направили в рамките на месец, докато за потребителите с Android този процент е едва 21, което е логично с оглед на огромния брой безплатни приложения за телефоните с операционната система на Google.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини