Баневи отричат за скандална заменка край морето

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му отрекоха да са се възползвали от скандална заменка на терен край морето, за която вчера събощи експертът на ГЕРБ Мирослав Найденов.

Прилежащите терени от 300 дка гори и земи от горския фонд към комплекс "Русалка" са били включени в капитала на дружеството при приватизацията му през 1999 г., а не са ни "подарени" сега. Това заявиха бизнесмените и собственици на вилното селище Николай и Евгения Баневи на пресконференция в БТА по повод информацията, че областният управител на Добрич Ердинч Хаджиев е издал заповед, с която безвъзмездно им го дава.

Според тях областният управител на Добрич не е подарил земята, а си е свършил работатаq като е деактувал прилежащите терени от 300 дка на комплекс "Русалка". Николай Банев посочи, че това е трябвало да стане отдавна, но 10 години администрацията не си е вършила работата. Той подчерта, че тези 300 дка гори си остават в горския фонд и никой няма намерение да ги изключва от фонда.

Според Евгения Банева се следва схемата след подадена от приватизатора молба до областния управител да деактува терен, той отказва и издава акт за държавна-частна собственост и после отново се разпорежда с терена.

Семейството отрече да има каквато и да е връзка между изборите и деактуването на терена.
Николай Банев е сновател и председател на "Българска индустриална група", контролира още публичните компании

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини