Мъж 6 години се представял за покойната си майка

В Ню Йорк са били повдигнати обвинения срещу 49-годишния Томас Паркин за това, че в продължение на 6 години се е представял за покойната си майка, за да си присвои пенсията й и да получава и други облаги, които са й се полагали, на обща стойност над 100 000 долара, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Паркин и неговият предполагаем съучастник Милтън Римоло ще бъдат съдени за присвояване на средства в особено големи размери, за престъпна персонификация и за други правонарушения. След като нито един от двамата обвиняеми не се е признал за виновен, съдът ги е оставил в ареста и е определил гаранция в размер на 1 млн. долара.

По данни на следствието, Паркин е скрил смъртта на майка си Айрин Прусик, починала през 2003 г. на 73-годишна възраст, подправяйки документи. След това си е присвоил пенсията - общо 52 000 долара за 6 години. Мъжът се представял също за инвалид, за което е получил още компенсации в размер на 65 000 долара. Когато се налагало да ходи по държавни учреждения, Паркин се маскирал като възрастна жена, а Римоло го е придружавал и е подписвал документите.

Аферата е била разкрита заради имуществен спор за дома на Прусик. През 2003 г. той е бил продаден заради дългове. Паркин е подал жалба в съда срещу новия собственик от името на майка си и е настоявал да бъде изваден от жилището. Двете страни са отнесли въпроса към прокуратурата, обвинявайки се взаимно в мошеничество. В ход на разследването са били събрани неопровержими доказателства за смъртта на Айрин Прусик - снимка на гроба й на местното гробище.

Междувременно Паркин няколко пъти се е явявал при следователя преоблечен като жена - с червена блуза, с начервени устни и лакирани нокти. През цялото време е дишал през кислородна маска. След като е бил арестуван, Паркин е заявил, че той и майка му са едно и също нещо, тъй като тя починала в ръцете му. Все още не е определена датата за гледане на делото по същество.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини