Турската „Желязна лейди” идва за откриването на паметника на Наим Сюлейманоглу в Момчилград?

Турската „Желязна лейди” Мирал Акшенер идва за откриването на паметника на Наим Сюлейманоглу в Момчилград. Очаква се лидерката на Добрата партия да пристигне с автобус сподвижници, както и с привърженици на Народо-републиканската партия.Това съобщава излизащия в Бурса вестник „Мисион”.

Политическата биография на Акшенер е богата:През 2001 година Акшенер участва в изграждането на ислямско-консервативната Партия на справедливостта и развитието (ПСР), но много бързо се разочарова от Ердоган. След само четири месеца преминава в ултранационалистическата Партия на националистическото действие, където става съветничка на партийния лидер Девлет Бахчели. По-късно оглавява опозиционното крило в партията, а на 25 октомври 2017 година основава своята "Добра партия".Акшенер бе сочена за основен противник на Реджеп Таип Ердоган на последните президентски избори.

За Кърджали бг вести главният редактор на в.”Мисион” Мюмин Топчу поясни,че се очаква Акшенер да влезе в България от Гърция, където ще присъства на традиционната церемония в памет на загиналия депутат от турски произход Ахмед Садък.

  Акшенер идва с привърженици на Народо-републиканската партия в България за да демонстрират сила пред Ердоган. Те искат да привлекат симпатии и в България,подчертава Мюмин Топчу.

 Топчу посочи,че не е изключено „Желязната лейди” да отмени посещението си в Момчилград. При нея са ходили две делегации на български изселници. Едната е настоявала тя да посети България. Другата е била против. Противниците на визитата са твърдели,че откриването на паметника ще се използва за политически цели от ДПС.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини