Стотици се събраха на събора в Млечино

В неделя в ардинското село Млечино се проведе традиционният селищен събор, организиран от местното кметство и читалище „Любен Каравелов”. На празненството дойдоха жители от околните села и изселници  от Турция, Белгия, Англия.

Събитието уважи и ръководството на община Ардино, начело с кмета Ресми Мурад, както и областният председател на ДПС инж. Изет Шабан. Тук бяха още кметовете на Башево, Богатино, Горно Прахово, Искра, Чернигово, Дедино.
Празничната програма на събора включваше спортни мероприятия. Имаше турнири по футбол на малки врати и шахмат. Победител във футболната надпревара стана отборът на „Вардар‘ (Млечино). В спор за първото място домакините разгромиха тима на „Голд“ от Кърджали с 5:2. На трето място се нареди съставът на „Тосчалъ“ от Горно Прахово.  Призьорите бяха наградени с купа и грамати, връчени от кмета на общината Ресми Мурад и селският управник Гюлистан Садула.

За поредна година, победител в шахматния турнир стана Мюмюн Байрам от Млечино. Негови подгласници станаха Джелил Кадиров от Ловеч и Абдурахман Якубов от Ябълковец.

За доброто настроение на млечинци и гостите се погрижи оркестър от Кърджали.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини