Гл. комисар Николов: Проблемът с недокомплекта в пожарната е на път да бъде на 100% решен

Проблемът с недокомплекта на българската пожарна е на път да бъде на 100 процента решен. Това обяви директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов в Кърджали, където присъства на освещаването на 4-я в страната в рамките на дирекцията православн параклис, който носи името на Свети Пророк Илия – покровителят на огнеборците.
„Това, което ни мъчеше в последните години, в рамките само на три години обърнахме процесите. Назначавам повече хора отколкото освобождаваме. До края на годината ще бъдат назначени още 79 нови пожарникари след конкурс. С тяхното назначаване до края на годината на практика недокомплектът ще бъде под 1 процент. На практика всички вакантни длъжности за пожарникари и спасители ще бъдат запълнени”, коментира главен комисар Николов. По думите му проблем имало с ръководния състав, където все още съществувал недокомплект, но и там вървели конкурси за попълван на незаетите бройки.
Главен комисар Николай Николов присъства на празничния водосвет, отслужен от отец Николай Величков, с който бе осветен православния параклис „Свети Пророк Илия”, издигнат в една от базите на ГД ПБЗН над Кърджали. За да уважат събитието тук бяха областният управител Никола Чанев, председателя на синдиката на огнеборците Венцислав Станков, директорът на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов, директорът на РД ПБЗН комисар Сергей Заимов – инициатор за издигане на параклиса, директорът на МБАЛ проф. д-р Тодор Черкезов, директорът на ЦСМП д-р Атанас Митков.
Комисар Заимов благодари на всички дарители, благодарение на които е станало възможно издигането на храма, който е четвъртия издигнат в страната в рамките на ГД ПБЗН, след тези в София, Свищов и Брезник.

dariknews.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини