Кредитът за ремонт на спортните бази за трети път на гласуване в ОбС

Кредитът от 10, 4 млн.лв. за ремонт на зала "Дружба" и спортен комплекс "Младост" влиза в залата на Общинския съвет на Хасково в режим „гласуване“ за трето завъртане. Този път обаче предложението за поемане на дългосрочен дълг за финансиране на проектите чрез ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове" е от група общински съветници : Сунай Алиев, Исмаил Исмаил, Йозджан Мехмед, Шенол Вели, Петю Кирев, Якуб Хаджиосман и Златко Марчев.

Досега два пъти предложението пада при внесена докладна от кмета на Хасково Добри Беливанов, въпреки, че по време на общественото обсъждане, спортните деятели в града дадоха “зелена светлина“ на идеята.

На последното заседание на Общинския съвет в края на юни остро на предложението да се тегли кредит се противопостави съветникът от ГЕРБ Антон Иванов, който посочи, че Министерството на младежта и спорта имат опция за финансиране на подобни ремонти, каквито се искат за двете зали в Хасково и това е път, който може да се търси, за да се избегне кредитиране.

Друг довод за отпадането на предложението е, че досега в нито една от двете докладни не е представяна количествено-стойностна сметка за ремонтите. Такава и в настоящата докладна няма приложена.

В момента няма действаща програма, по която да се кандидатства за ремонтите на залата и стадиона. Действително има проекто-наредба към Министерството на спорта с възможности за финансиране, но тя не действа към този момент, коментираха от общината по-късно днес.

Обяснението на местната администрация за липсата на количествено-стойностна сметка за ремонтите е, че тя няма как да бъде представена, след като няма проект. Идеята е самият проект да бъде платен също с част от парите по кредита. Едва тогава ще има яснота за точните суми. Предвижда се да има и обществено обсъждане за визията на двете съоръжения. След като има проект, ще стане ясна и реалната сума на ремонтите, в момента цената е индикативна. Възможно е да не се използва кредита в целия му размер, посочиха още от общинската администрация.

Дали ще има развръзка от третия опит за кредитирането на ремонтите на „Младост“ и „Дружба“ предстои да стане ясно на 26-ти юли, когато вероятно ще е и последната сесия на местния парламент на Хасково преди лятната почивка.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    86
    86879
    9 -3
    14:28, 18 юли 2019
    Само Ангел с гайдата и Капитан Петко са имали начини да се
    оправят с нездравия съюз между Мутри и Бейове :)))
  • 2
    Ма
    Марчела
    27 -2
    14:38, 18 юли 2019
    Ей от този Златко Марчелата по голяма политическа ...урва не съм виждала ! Евала Златко велик си да знаеш : ашкулсум
  • 3
    Тр
    Треньор
    17 -10
    15:34, 18 юли 2019
    Значи имало програма ама тя не действала към този момент. Ами то и кмета не действа три години и половина и точно в този момент се задейства. Защо ли?
  • 4
    Го
    Гост
    12 -4
    19:55, 18 юли 2019
    Аз съм против!
  • 5
    Ев
    Евертъна
    15 -5
    19:56, 18 юли 2019
    Пенсионерска работа. Да са похарчат там едни пари пък дали е рентабилно, кой го интересува. Нали Марчелата ши намажи.
  • 6
    Jда ва
    0 0
    09:28, 19 юли 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
    34
    345
    5 -2
    09:42, 19 юли 2019
    Щяло да има обществено обсуждане за визията. Ало дърт...... защо не пусна обществено обсъждане за парка на ДНА .... махай се смешник...пак ще са на инженериг и яко крадене....
  • 8
    ..
    .....
    0 0
    14:14, 22 юли 2019
    Хаха Ще оправят младост.. За да си бутат количките по лесно майките и дъртите комунисти да се разхождат и пречат на хората които искат да тренират.... лостовете вече се ползват за катерушки а хората коото искат да бягат им се прави забележка да внимават с умствено изостаналите им лапета..
Последни новини