Председателят на ГД “БОЕЦ“ псувал, удрял по главата и ритнал екип на Канал3

Политиците често атакуват медиите вербално, но председателят на ГД “БОЕЦ“ преминал към реални бойни действия срещу екип на Канал 3 във Видин. Повече от месец изминал от инцидента, при който, според съобщението от прокуратурата, той псувал, обиждал, ритнал в слабините и удрял по главата хората от екипа. При това той им нанесъл телесни наранявания, а от вчера е обвиняем, съобщи прокуратурата.

Ето и пълния текст на съобщението на прокуратурата за този инцидент:

По повод множество запитвания от медии, пресцентърът на ПРБ предоставя следната информация:

На 26.06.2019 г. в Прокуратурата на Република България е постъпил сигнал от Ива Стоянова, програмен директор на телевизия „Канал 3“ относно осъществено посегателство над екип на телевизията на 05.06.2019 г. в гр. Видин от Георги Георгиев, председател на ГД “БОЕЦ“. Материалите са изпратени на компетентната прокуратура – Районна прокуратура – Видин.

С постановление на Районна прокуратура – Видин от 13.06.2019 година е образувано досъдебно производство за хулиганство / чл. 325 ал.1 от НК/ и за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди /чл. 131 ал.1 т.12 във връзка с член 130 ал.2 от НК/.

В хода на разследването са изискани и приложени документи, проведени са разпити на свидетели, включително и на пострадалите от престъпленията, изискани и постъпили са аудио записи и писмена справка за подавани сигнали на тел.112, както и информация от директора на ОД МВР - Видин относно отразени проверки на лица и посетени сигнали, касаещи процесния период и разследваните случаи.

Назначени и изготвени са съдебно медицински експертизи за вида и характера на причинените телесни наранявания на пострадалите.

На 16.07.2019 година на Георги Георгиев е предявено на постановление за привличането му като обвиняем за  това, че на 05.06.2019г. в гр. Видин, на публично място – пред сградата на ТПКИ „Д. Благоев“, находящо се на ул. „Цар Иван Асен II“ № 3, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като псувал, отправял обидни изрази по отношение на журналистически екип на телевизия „Канал 3 “,  нанесъл удар с ръка в областта на главата на Т. В. Г.– шофьор в телевизия „Канал 3“, както и удар с крак в областта на слабините  и удар с ръка по лицето на П. Н. П. – репортер в телевизия „Канал 3“ – престъпление по чл. 325, ал.1 от НК.

Наказателната отговорност на Георги Георгиев е ангажирана и за причиняване на леки телесни повреди на членовете от телевизионния екип на „Канал 3“ по хулигански подбуди – две престъпления по чл. 131 ал.1, т.12 във вр. с чл. 130, ал.2 от НК.

На пострадалия Т. В. Г., обвиняемият Георгиев е причинил контузия на лява скулна област с отток и зачервяване, довело до болка и страдание, а на П. Н. П.   - репортер в телевизия „Канал 3“ - контузия на дясна челно слепоочна област с оток и зачервяване, довело до болка и страдание.

Георги Георгиев е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини