Златаровци се завърнаха от перлата на Канарските острови - Тенерифе!

От 21 юни до 12 юли 2019 г.  15 възпитаници на  Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали, придружавани от своите учители инж. Кремена Славова и Милена Моллова,  успешно реализираха производствената си практика по проект „Бъдеще” на програма „ЕРАЗЪМ +” , иницииран от сдружение „Брейн груп”-  гр. Видин.

       Учениците от направления: "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг", "Хранителни технологии" и "Организация на туризма и свободното време" приложиха и усъвършенстваха професионалните си умения  в  реална работна среда  в перлата на Канарските острови -  Пуерто де ла Круз, Тенерифе,  Испания.  

       Златаровци  имаха възможността да почерпят опит от своите наставници в четиризвездните хотели  „We are la Paz” и „Taoro Garden” и да  усвоят  иновативни знания и умения в приготвянето, презентирането и сервирането  на специфични испански и традиционни канарски кулинарни специалитети, десерти и напитки.

      В свободното си време учениците се запознаха с културата и традициите на Канарските острови и по точно на остров Тенерифе. С огромен  интерес и вълнение преминаха посещенията в двата  най-големи парка - «Siam Park», разполагащ с множество водни атракции и  «Loro Park» -  известен с екзотичната си растителност, десетките видове животни и шоу програми с делфини, косатки, папагали и морски лъвове.

      Придобитият професионален опит и получените европейски сертификати ще увеличат възможностите на възпитаниците на гимназията за продължаваща професионална реализация и реализация, както на вътрешния, така и на европейския   пазар на труда.

        Директор на гимназията инж. Марияна Стратиева  осъществи мониторинг по проекта и благодари на всички участници за отличното представяне, довело до успешното   реализиране на проекта .

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини