Задържаха карък, откраднал кола,която се подпалила в движение

Криминалисти от РУ-Кирково задържали местен жител, отнел противозаконно лек автомобил „Опел“. Колата била без табели, с прекратена регистрация и паркирана в селото. 27-годишен успял да подкарал автомобила, но в землището на село Орлица вследствие на късо съединение в инсталация колата пламнала и там била изоставена. След подаден сигнал около 7,30 часа на 7 юли бил извършен оглед на мястото на произшествието и организирани издирвателни действия от РУ-Кирково. Установен бил 27-годишният извършител на противозаконното отнемане, който е задържан за срок до 24 часа в управлението. Образувано е досъдебно производство по чл. 346, ал.2, т.1 от Наказателния кодекс и работата продължава разследващ полицай.

Шестима пожарникари и 15 горски служители гасили горяща постеля в землището на село Падало и местността Жерка в Кирковска община на 6 юли. Изгорели около 8 декара мъртва горска постеля, запалена вследствие на небрежна работа с огън. 10 огнеборци с 2 противопожарни автомобила от службата в Кърджали локализирали и загасили около 120 декара запалени сухи треви и храсти в района на село Стремци. Пожарът избухнал вчера около 15,30 часа вследствие на небрежна работа с огън.

Спасителен екип от службата в Кърджали освободил оплел се малък щъркел в гнездо в село Бели вир след подаден сигнал на 6 юли в 8,45 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини