ДПС осъди посегателството върху сградата на Главно мюфтийство

Движението за права и свободи остро осъжда поредната вандалска проява срещу сградата на Главно мюфтийство в София. Това се казва в позиция на движението, изпратена до медиите, предаде БГНЕС.

"Подобни прояви на нетърпимост и крайни форми на омраза, ксенофобия и ислямофобия са заплаха за правата и свободите на българските граждани, както и ясен показател за състоянието на демокрацията в нашата страна. Това е престъпление от религиозна и етническа омраза, а не просто хулиганска проява. Тревожен е фактът, че в повечето случаи се правят опити да се омаловажават тези недопустими за съвременна, европейска България вандалски актове, като се представят за криминални и хулигански прояви", категорични са от движението.

"Ние от ДПС сме убедени, че подобен подход е не само погрешен, но и опасен защото в никакъв случай не води до ограничаване и ликвидиране на подобни ксенофобски деяния и до адекватни санкции срещу тези, които ги провокират и извършват.

Призоваваме всички държавни органи и компетентни институции да предприемат всички необходими действия за разкриване на извършителя и за прилагане на закона в цялата му строгост", добавят от там.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини