Семейство от Кърджали получи руската награда „За любов и вярност”

Изображение 1 от 4

    Християните в Русия честват Св.Св.Петър и Феврония, които са покровители на любовта и брака, чийто ден вече 10 години се отбелязва на 8 юли като Ден на семейството, любовта и верността. Негов организатор е Фондацията за социално-културни инициативи, чийто президент е Светлана Медведева, съпругата на премиер-министъра на Русия.

    На 29 юли бяха проведени празнични мероприятия, организирани от Россътрудничество в България. В Руски Културно- Информационния Център /РКИЦ/ гр.София бяха връчени медали и грамоти „За любов и вярност“ на 23 семейства, женени повече от 25 години.

    Тази година специалната награда получи семейство Татяна и Марин Маринови от град Кърджали, които женени повече от 33 години и имат прекрасна дъщеря Тамара и внучка Борислава. В Голямата Зала на Руски Културно- Информационния Център в тържествена обстановка бяха връчени награди на 23 семейни двойки, в това число и на семейството на космонавта Георги Иванов.

      В Русия на този ден съпрузи, деца и внуци обръщат повече внимание към своите близки, подаряват си букети от маргаритки, които символизират чистота и лоялността на взаимоотношения. Хората вярват, че бракът, сключен на 8 юли ще бъде силен и дълъг.

    Председател на Клуба на руските съотечественици

    Олга Стоянова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини