Уди Алън с дебют в „Ла Скала“

Не, той няма намерение да става оперен певец, след като Америка тотално отрече творчеството му и няма намерение да финансира никакви негови проекти. Уди Алън смело й обърна гръб и се установи в Европа. Тук ще снима нов филм, а междувременно ще осъществи своя дебют като режисьор на операта на Джакомо Пучини „Джани Скики“.

Премиерата на комичната опера в едно действие ще бъде през другата седмица в един от най-прочутите театри в света – „Ла Скала“ в Милано. В нея ще участват предимно студенти от местната музикална академия. Паралелно с това филмовият музей в града ще организира ретроспектива на 28 филма на прочутия режисьор.

След премиерата в „Ла Скала“, Алън планира да замине за Сан Себастиан, където ще започне снимки на новия си филм. В него ще участват Кристоф Валц, Луис Гарел, Серхи Лопес и Джина Гершон, а действието ще се развива по време на прочутия кино фестивал в Испания.

Алън споделя, че е поставил операта на Пучини в стила на неореализма и класическите филми на Виторио Де Сика и Федерико Фелини. Той е преследван в продължение на много години от Пласидо Доминго с идеята да постави опера на сцена. Ето че това най-после се случва. „Не знаех дали ще мога да се справя с подобно предизвикателство. Работил съм единствено в киното и нямам почти никакъв опит в театъра. Но постановката на тази опера беше истинска наслада“, споделя режисьорът на „Ани Хол“. 

 

Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини