СУ „Йордан Йовков“ сред десетте най-иновативни училища в страната

Днес, директорът на СУ „Йордан Йовков“- Кърджали, госпожа Кюпрюджиева получи сертификат от  Националния конкурс за „Предприемчиво и иновативно училище“ на Република България за учебната 2018-2019 година. По-рано екипът от учители  Л. Чаушева, К. Узунова и С. Митева получи сертификат за участие в конкурса на Джуниър Ачийвмънт България.

По време на откриващата церемония на 11-ия Младежки стартъп форум „Изгряващи звезди“ на JA България, която се проведе под стъкления купол на Софийското Ларго, бяха отличени училищата с най-иновативни практики в преподаването на предприемачество. Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, заедно с изпълнителния директор на JA Милена Стойчева, връчиха наградата за най-предприемчиво училище.

К. Ангелиева поздрави екипа на JA България и заяви, че през последните 22 години организацията е доказала своята упоритост в привличането на инвестиции в образование от страна на бизнеса.

По време на церемонията бяха излъчени и десетте най-активни училища от страната в преподаване на предприемачество по програмите на JA, сред  които е и СУ „Йордан Йовков“, град Кърджали. Председателят на УС на JA Бони Бонев връчи сертификатите.

клуб Журналист

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини