Мехмед Исмаил е новият посланик на Ротари за четири клуба в Родопите

    Мехмед Исмаил е новият посланик на Ротари за четири клуба в Родопите. Момчилградчанинът ще координира дейността на ротарианците от Кърджали, Момчилград, Златоград и Смолян, обединени в зона 9 на Дистрикт 2482-България. Мехмед Исмаил встъпва официално като асистент дистрикт гуверньор през новата ротарианска година, която започва на 1 юли 2019 г. и завършва на 30 юни 2020 г. Момчилградчанинът поема поста от Недялка Росенова от Смолян, която в продължение на три години бе посланикът на дистрикт гуверньора на България за зона 9.

      Церемонията по предаването на пълномощията се състоя снощи, като домакини бяха ротарианците от Момчилград. Заедно с ротацията на асистент дистрикт гуверньорите се извърши и ротация на президентите на четирите клуба от зона 9.

      В Ротари клуб Момчилград президентската огърлица предаде Фикрет Хабиб. Новият президент е  Красимир Боюклиев.

      Ротари клуб-Кърджали оглави Христина Тодорова. Тя поема функциите от Валентин Гогев.

      В Ротари клуб Златоград Емил Пашов заменя Ружа Бодурова.

     В Смолян президент става Александър Календжиев. Той поема огърлицата от Сашка Иванова.

       Като домакин на церемонията Фикрет Хабиб обобщи, че изтичащата ротарианска година е  успешна за четирите клуба.

       Недялка Росенова посочи,че за досегашните президенти настъпва момент, в който те очаквано предават отговорностите си. Идват други , които с желание ще работят по нови проекти. Приключвам своя мандат с малко тъга,призна Росенова. Тя подчерта, че за три години е разбрала същността на приятелството в Ротари. Изрази надежда, че Мехмед Исмаил ще влее нова сила в Зона 9.

      Оттеглящите се президенти благодариха на екипите си. Новите пък споделиха, че са поласкани от доверието.

       Христина Тодорова призна, че е била искрено изненадана от единодушния вот на приятелите си от Ротари клуб Кърджали, който я посочи за нов президент. Надявам се да предам факлата на добротата, подчерта Тодорова.

      В заключение новият асистент дистрикт гуверньор благодари за доверието и се врече да служи на обществото и да помага за бъдещи проекти в негова полза. Винаги съм на разположение за нови идеи , подчерта Мехмед Исмаил.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини