Общинският съветник Филип Топов изпратил писмо на премиера Борисов заради изключването си от ГЕРБ

Общинският съветник Филип Топов е изпратил писмо до премиера Бойко Борисов заради изключването му от ГЕРБ от областното ръководство на партията в средата на миналата година. С писмото си до Борисов, Топов обжалва решението на Областното ръководство на партията за изключването му. Адвокатът и общински съветник обясни този свой ход като наложителен, след като писменото му възражение за изключването, изпратено до депутата д-р Дариткова и председателя на групата съветници на ГЕРБ в Общинския съвет Ангел Безергянов, не получило никакъв отговор.

Съветникът заяви, че смята това за обидно отношение, а по думите му – макар да вярва и застава зад принципите и идеите на ГЕРБ, сам напуска партията и групата на ГЕРБ в общинския съвет, и че за в бъдеще ще бъде независим съветник. В тази връзка той настоя промяната да бъде отразена в списъка на съветници, както и в официалния сайт на Община Смолян.

„Аз съм един от учредителите на ГЕРБ, до колко се спазват принципите на партията в Смолян, е под въпрос. И за в бъдеще ще бъда против задкулисни сделки. “ Това обяви днес на сесията на общинския съвет Топов и допълни, че принципите на партията са в колизия с решението областното ръководство в Смолян за изключването му.

Припомняме, че с решение от 1 юни 2018 г. на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, общинският съветник в Смолян Филип Топов беше изключен от партията. В решението е записано, че членството на Топов се прекратява поради уронване на престижа на партията и поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите на ГЕРБ.  
 

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини