Apple Pay в България през Revolut

Водещият британски финтек Revolut обяви тази сутрин, че стартира поддръжката на Apple Pay за своите потребители в България, както и в още 11 страни:  Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Литва, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения. С това клиентите на Revolut от 28 пазара вече могат да правят бързи и удобни покупки в магазини, приложения и уебсайтове, използвайки Apple Pay на iPhone, Apple Watch, iPad и Mac.

Реално услугата вече дойде в България, след като преди месец друг брутански финтех – Моnеѕе, обяви, че ще започне да я предлага oфициaлнo в нoви 13 държави, cpeд които е и нaшaтa. Сега обаче разпространението става много по-масово, тъй като Revolut е вече доста популярен у нас.

Плащанията с Apple Pay са по-бързи от плащанията с традиционните дебитни и кредитни карти и могат да бъдат извършвани безконтактно чрез iPhone, Apple Watch или Safari на MacBook Pro или MacBook Air с Touch ID, което елиминира необходимостта от търсене на портфейл.

Потребителите могат да добавят своята Revolut карта към Apple Pay чрез мобилното приложение Revolut или чрез апликацията Wallet. Също така, клиентите без физическа карта могат да добавят виртуална такава към Apple Wallet само с няколко докосвания от приложението Revolut и да започнат да извършват плащания незабавно, без да се налага да чакат физическата карта да пристигне. Това дава възможност на нови клиенти да се регистрират и да се възползват от Apple Pay в рамките на минути.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато се използва дебитна карта Revolut с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това, уникален номер на акаунта се създава, криптира и съхранява в Secure Element чипа на даденото устройство. Така всяка трансакция се осъществява с еднократен уникален динамичен код за сигурност.

„Revolut се стреми да даде на клиенти си удобен инструмент за управление на всеки аспект от техния финансов живот, а възможността за бързи и сигурни разплащания е ключов момент от постигането на тази цел. Потребителите ни от цяла Европа от дълго време искат Apple Pay, така че се вълнуваме да предоставим услугата в България, както и в останалите страни. Това е много положителна стъпка напред, за да може още повече наши клиенти да използват парите си по начина, по който те искат“, каза Артур Джоханет, ръководител “Картови разплащания” в Revolut.

Използвайки своите iPhone и Apple Watch, клиентите могат да плащат с Apple Pay в магазини, ресторанти, таксита, вендинг машини и редица други места. Когато пазаруват с Apple Pay в приложения или в мрежата чрез Safari, не е необходимо ръчно да попълват дълги формуляри за сметки или да многократно въвеждат информация за доставка и фактуриране. Всяка покупка на Apple Pay се удостоверява само с един поглед или докосване съответно с Face ID или Touch ID, или, разбира се, парола на даденото устройство.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини