Взрив във Виена, срутени са две сгради

Две многоетажни сгради във Виена се срутиха частично при експлозия в четвъртък, причинена от изтичане на газ. При инцидента загина жена, но има данни за най-малко още една жертва, съобщава австрийският национален ежедневник Die Presse, цитиран от Агенция "Фокус".

Тялото на жената е откритo през нощта срещу петък. Под развалините е открит блокиран още един човек, който не дава признаци на живот.

Според говорителя на противопожарните служби Кристиан Фейлер, на място продължава работата на спасителите. Привлечени са и специално обучени кучета.

В рамките на нощта на терен са били задействани около 100 пожарникари, като в сутрешните часове на деня броят им е бил намален на 35. Продължава отронването на части от двете сгради.

При инцидента са пострадали 14 души, двама от които са с тежки наранявания. 35-годишен мъж е с множество счупвания, разкъсвания и вътрешни наранявания, след като е бил ударен от отломки от рухващото здание. Медиците все пак увериха, че състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му.

Вторият сериозно ранен мъж е 54-годишен мъж, който е бил ударен от счупено стъкло. Останалите 12 пострадали са с леки наранявания и след необходимите прегледи са изпратени по домовете им.

В непосредствена близост до мястото на произшествието има основно и средно училище. В тях са били евакуирани местни жители и близки на живущите в двете сгради.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини