Николай Банев се оплака от нечовешки условия в ареста

Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев. Бизнесменът поиска по-лека мярка, тъй като е изчислил, че стои в ареста осем месеца, без да е внесен обвинителен акт.

Съдът обаче не призна срока, в който Николай Банев е бил в ареста във Франция. Решението може да бъде обжалвано на 4 юли пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Пред БНР Банев съобщи, че той и неговата съпруга са изпратили писма до правосъдния министър и омбудсмана за лошите условия в килиите.

"Не може в евросъюзническа България хора да се държат в такива условия. Там са нарушени основни човешки права и то на хора, напълно невинни до доказване на противното. Няма въздух, няма светлина, няма слънце, няма топла вода, тоалетната е в стаята с три-четири човека, фините прахови частици са смесени с едри прахови частици, мухъл, влага, цялата флора и фауна е там, на разположение на арестантите. Добре, че хора като нас имат възможност да полежат в тези нечовешки условия, за да могат да мотивират поне част от институциите да си свършат работата“, коменитира Николай Банев.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Хи
    Хиената
    28 -2
    09:50, 27 юни 2019
    Най-хубавото е ,че има двама роми манафи при теб в килията. Иначе ги уволнявахте хиляди хора от заводите и връщахте работещите машини за скраб. Ще става и по-лошо за теб , ако не дадеш паричките бойко ще ти шибни едно инфарктче или инсултче! Еша му няма за такива работи.
    • Ан
      антимишок
      10 -1
      15:32, 27 юни 2019
      Мислиш ли че ако паричките не бяха свършили Банев щеше да лежи в затвора?!
  • 2
    На
    Наблюдател
    18 0
    12:15, 27 юни 2019
    Всичко се плаща на този свят - по различен начин!
  • 3
    Го
    Голям Балама
    14 -1
    17:03, 27 юни 2019
    Когато излъгахте десетки хиляди българи чрез приватизационният си фонд, когато фалирахте всичко което купихте на безценица, прададохте машините, съораженията и терените и оставихте хиляди българи без работа, целият този грабеж човешки ли беше, за да искате човешки условия в ареста?
  • 4
    Bo
    Borgir
    11 -1
    17:48, 27 юни 2019
    ГА яде кюфтетата не рева. Ще киснеш в ареста и нема да се правиш на VIP!
  • 5
    А какЕвгения как се чувства в ареста как се подмива щото в двореца им тя имаше златна тоалетна чиния с подмиващо устройство автомат --японско производство за хиляди евра Сега като циганките сигурно с месец не се мие мръсницата
Последни новини