Момчилградчани подкрепиха инициативата "Роди бебе в България"


Момчилградчани активно подкрепиха инициативата "Роди бебе в България" на фондация "Мечта за бебе". Много жители на родопския град се събраха пред лятната сцена в градския парк, за да чуят посланията и изпълненията на Теди Кацарова и Дичо. Концертът, който продължи повече от 2 часа, започна с изпълненията на талантливи деца от Момчилград. Малко по-късно заедно с Теди Кацарова на сцената пяха и танцуваха десетки деца, дошли с родителите си.
Създателят на кампанията Евелина Рускова обясни, че целта на "Роди бебе в България" е да се наберат средства за двойки с репродуктивни проблеми, които са в затруднено положение.
"Самата аз преминах през много трудности, но сега съм майка на близнаци, заченати инвитро", заяви Евелина Рускова.
Кметът на община Момчилград Сунай Хасан и председателят на общинския съвет Юмер Юсеин обявиха пълната си подкрепа за кампанията.
"Няма нищо по-благородно и нищо по-естествено от това да подкрепиш създаването на живот. Ето по тази причина Момчилград стана една от 9-те общини, подкрепили инициативата "Роди дете в България", заяви Сунай Хасан. Той допълни, че община Момчилград е една от първите в България, започнали да подпомагат финансово семейства с репродуктивни проблеми.
"До този момент като общинска власт ние сме подпомогнали финансово 12  двойки с репродуктивни проблеми. Уверявам ви, че тази практика ще продължи и в бъдеще", каза още Сунай Хасан.
Появата на известния рокаджия Дичо на сцената предизвика фурор сред публиката.
"Щастлив съм, че отново съм сред вас. Момчилград е едно от любимите ми места. Имам много приятели тук и винаги идвам с удоволствие в този край. Благодаря на кмета Сунай Хасан за подкрепата на инициативата", заяви Дичо. Концертът продължи с изпълнения на хитове на двамата изпълнители, които бяха придружени с програма на DJ Djane Monique и лазерно шоу.
В края на концерта Теди и Дичо си направиха на сцената селфи с децата, които пяха и танцуваха с тях.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини