Международен проект с ученици от СУ“П.Р.Славейков“ в Испания

За поредна година славейковци ще имат възможността да опознаят света. Те ще участват в партньорски проект между Сдружение „Pодопея – Балканика“, Кърджали и испанската организация „Мечти за утре“ („Dreams of Tomorrow“), заедно с участници от Италия, Гърция и Румъния. Проектът се финансира от програматана Европейския съюз „Еразъм + ,Ключова дейност №1 –  „Мобилност на младежи и младежки работници“и ще се проведе в  гр. Лорка , област Мурсия, от 20 до 26 август 2016 г. Ръководител на българската група ще бъде Димитър Георгиев, учител по история в СУ „П.Р.Славейков“.

Темата на проекта е „Хакери на живота“(“’Hackers of life”), чрез която участниците ще  се запознаят  с опасностите в киберпространството и от интернет зависимостта,  ще научат повече за дигиталните технологии, кибер терминологията, инструментите на онлайн комуникацията, рисковете от кибератаките и техниките за заснемане и обработване на видеа и снимки. Методите на неформалното образование -  мозъчни атаки, тематични ролеви игри, дискусии, интервюта, видео презентации и др. ще се използват в работните сесии. Участниците ще имат и развлекателни дейности като филмова и караоке вечер, интеркултурни вечери, в която  всяка една държава ще представи традиционни ястия, песни и танци.

Проектните дейности ще помогнат на учениците от СУ“П.Р.Славейков“да развият  умения за лидерство, работа в екип, вземане на решения, изразяване на лични мнения и позиции и общуване на английски, който ще бъде  работният проектен език.Всички ще получат сертификата Youthpass за участие в проект, който се осъществява чрез младежки обмен.Проектният маратон, от 2016 година  на Сдружение „Родопея – Балканика“ с ученици от СУ „П.Р.Славейков“, е 6 проекта -  2  в Германия и България, 2 в Австрия, 1 в Босна и Херцеговина и  настоящият проект в Испания.

Автор на материала: Ангелина Ванчева, участник в проекта

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини