Подписваме СЕТА

Правителството ни взе решение за одобряване и подписване на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз, съобщават от Министерския съвет.

В съобщението до медиите се отбелязва, че споразумението ще открие нови възможности за търговия и инвестиции за икономическите оператори от двете страни на Атлантическия океан. Също така чрез него се слага край на ограниченията на достъпа до обществени поръчки, отворят се пазарите на услуги, предлагат се предвидими условия за инвеститорите, осигурява се по-добра защита на обектите на интелектуална собственост и традиционни продукти на ЕС, усъвършенстват се правилата за произход и др.

Постоянният представител на България към Европейския съюз е упълномощен да подпише Споразумението от името на правителството ни при условие на последваща ратификация.

Има и предложение до Народното събрание за ратифициране със закон на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз и неговите държави членки, подписано на 30 октомври 2016 г. в Брюксел, Белгия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ех
    Ех
    1 0
    09:04, 30 юни 2019
    Подло ни прецакаха сред отпускарския сезон!
    В тива споразумение се съгласяваме корпорациите да бъдат недосегаеми за нашия съд!
    Вкл. ако отглеждат ГМО
Последни новини