Серия от кражби в Кърджали, двама от извършителите заловени веднага

Криминалисти от РУ-Кърджали са разкрили извършен грабеж на златни накити и задържали 25-годишен жител на областния град. В 9,40 часа на ул.“Добри Чинтулов“ 70-годишна жена била заплашена от непознат мъж, който употребил физическа сила и скъсал от врата ѝ златен синджир с кръст. След подадения сигнал и организираните издирвателни действия в 13 часа е задържан извършителя на деянието, който е разпитан за грабежа и е образувано досъдебно производство. Златният накит също е открит и иззет. Сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

38-годишна жена, извършила кражба на телефон от дамска чанта в заведение в областния град, е установена от полицаи от РУ-Кърджали вчера и задържана за срок до 24 часа в управлението. На 24 юни около 10,30 часа от чантата на 26-годишна посетителка било измъкнато мобилното устройство. След проверки и издирване полицаите стигнали до 30-годишна кърджалийка. Телефонът е иззет, работата продължава сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали.

Сигнал за кражба от частен дом в областния град е подаден в РУ-Кърджали вчера. В жилището било проникнато в интервала от 10 часа до 14 часа и били изнесени около 5000 лв. и златни накити. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали направила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и се издирва извършителят на престъплението.

 Полицията в Крумовград е започнала проверка с постановление на Районната прокуратура по чл.182, ал.1 от Наказателния кодекс за оставено без надзор и достатъчна грижа непълнолетно момиче от крумовградско село. Група „Охранителна полиция“ работи по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини