На улица "Габрово" се жалват от чести наводнения. Общината търси решение

    От чести наводнения на къщи и коли се жалваха за поред път живеещите на улица "Габрово" в Хасково. Малката тясна отсечка достига до улица "Дунав" в най-ниската й част.

    Живеещите в този район са най-потърпевши. Причината е, че дъждовната вода се излива по улица "Габрово", отичайки се от съседните "Св. Св. Кирил и Методий", "Георги Кирков", "Тимок" и "Липа". Събралата се вода не може да премине през двата малки канала, минаващи под улица "Дунав". Така при обилни валежи водата достига 2 метра по улица "Габрово. Такава бе ситуацията при проливния дъжд, излял се в началото на месеца. Тогава няколко жилища са бяха залети от водата, заедно с обзавеждането вътре.

    Живеещите в района са сигнализирали многократно общината за проблемите си. Последната жалба е от 14 април 2019 година. В нея се поставя проблемът за наводненията по улица "Габрово" заедно с аварията на улица "Дунав", обясни Георги Христов, чието жилище е едно от засегнатите от наводненията.

    "Този проблем е от години и не е решен. Къщата ми се наводни. Колата ми е в моргата, защото не става за нищо", ядосваше се хасковлията. Той поясни, че застрахователите отказват да направят полици на имуществото им, а само на сградите. Христов предлага да се направи надлез по "Дунав" за свободно отичане на водата.

    Потърсен за коментар зам.-кметът на Хасково Велин Балкански заяви, че търсят вариант за трайно решение на проблема. Той поясни, че днес специалисти от общината са били на оглед и се очаква експертите да предложат на кмета вариант за справяне със ситуацията. Освен това имало и проект от 2016 година.

    "Предполагам, че другия месец ще бъде внесена докладна записка от кмета в Общинския съвет за промяна на капиталовите разходи за реализиране на този проект, с което да се реши проблема на хората в района", заяви Балкански.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ха
      Хасковски наблюдател
      18 -3
      17:58, 25 юни 2019
      Бившия кмет с 6 мандата опъна парите от европроекта на парка . На това място, което пак си остава дере трябва да има надлез или мост.
      Никой от контролните органи до сега не се сетил да прегледа как са харчени парите.
    • 2
      Дя
      Дядо йоцо
      13 -1
      20:21, 25 юни 2019
      Бившият кмет КРАДЯЛ сега Бай Добри ДУХА СУПАТА а покрай него и ние хасковлии Така ще е много партии много разбойници а супата все не стига
    • 3
      Бъ
      Българи юнаци
      3 -3
      07:41, 26 юни 2019
      Завесата на държавния театър "България"е спусната отдавна,но трагедията продължава.Макар че публиката оредя и едвам помръдва.И нека общинското ВиК се събуди от лятната дрямка и да почисти след себе си това което е из......ла.И поне веднаж измийте някоя улица,и без това скъпата вода не става за пиене.Кмете,кмете,ти наш кучелюбецо.......
    • 4
      Ян
      Янков
      3 -1
      09:04, 26 юни 2019
      Така ще е ,докато гласуваме за партийни кандидатури.
      Герб доказаха, че дори кметът да е от управляващата партия, пак не вървят нещата в град, като Хасково ,например.
      Да, сега някой ще каже, ама той като не е от голяма партия - как ще работи.
      Ами има много примери за успешни кметове, които не са партийни кандидати.
      А знаете ли как казват на ВиК, в Северна България?
      Вода И Кал
    Последни новини