Дават на съд насилник, бил майка си, налитал на полицаи и на лекар при ареста

Насилник, бил майка си и трошил в дома ѝ, е предаден на съд. Той е имал вече заповед за защита от домашно насилие, с която му е била наложена мярка да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо майка си. Не само не я изпълнил, но заплашил с убийство служители на реда.

На 2 януари 2019 г., в град Дебелец мъжът упражнил психическо насилие, като предизвикал скандал с майка си и започнал да удря и да троши холната секция в жилището й, и упражнил физическо насилие като й нанесъл удар с ръка в главата, се казва в съобщението на прокуратурата (престъпление по чл. 296 от НК).

Повдигнато му е обвинение за това, че по същото време и място  се заканил с убийство на длъжностни лица – двама служители на Участък „Килифарево“ при РУ на МВР В.Търново

Прокуратурата го е предала на съд за това, че същия ден при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Освен насилието спрямо майка си, мъжът отправил заплахи и псувни към служители на РУ гр. Велико Търново в ОД на МВР гр. Велико Търново, като по време на задържането му и на съпровождането му, и в сградата на РУ на МВР В. Търново, в помещението за задържане, отправил обиди към цялата полиция, обиждал и псувал полицейските служители, като посягал да ги рита. Също така обидил и ритнал дежурният лекар от ЦСМП В.Търново, който бил дошъл, за да го прегледа, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини