Няма да бутат незаконните постройки на терасата на шефа на КПКОНПИ

Помните ли Пламен Георгиев, председателя на Комисията за противодействие на корупцията? Той обаче беше забравил да декларира терасата си от 186 квадратни метра.

На тази тераса, която той твърдеше, че не е негова лична собственост, а се ползва от всички, той си беше построил навеси, барбекю, сауна. След административна проверка беше наредено на шефа на КПКОНПИ да събори два от навесите си, защото били незаконни.

Сега обаче изглежда, че Георгиев нямало да ги събаря и всичко му било точно всъщност. За това съобщи бТВ, която твърди, че въпреки че строителният контрол на "Слатина" е заявил, че барбекюто на първенеца срещу корупцията е незаконно - актът им е бил обезсилен.

Георгиев обжалва акта на администрацията, която твърди, че на покрива е строено без строителни книжа и над максимално позволената височина с около 1 метър. Директорът на "Общински строителен контрол" - арх. Влади Калинов - обаче решава въпреки това да обезсили акта на колегите си, тъй като той има последната дума. И така и става. Не е ясно обаче защо точно.

След като избухна скандалът, Пламен Георгиев не подаде оставка от поста си, както направиха редица други засегнати, ами само излезе в отпуска.
 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    2 -1
    11:35, 25 юни 2019
    Нали се произнесоха правилно по въпроса с евтините апартаменти!Връщат му жеста!Всичко е точно!
  • 2
    Ба
    Бай ПЕТЪР- ЗАЛГАТА
    1 -1
    20:54, 25 юни 2019
    Абе откъдето и да ги погледнеш все готини пичове ------пичове гербаджии Да им се не нарадваш
Последни новини