Над 20 отбора участваха в международен турнир по футбол за деца в Златоград

Над 20 отбора в три възрастови групи взеха участие в детския турнир по футбол  "CHAMPION of CHAMPIONS 2019", който се организира за шеста поред година в Златоград и се превръща в едно от най-големите спортни събития в района на Родопите. В продължение на пет дни, градът беше арена на футболни срещи, в които млади таланти от цяла България и чужбина показаха нестихващ ентусиазъм, умения с топката и създадоха много настроение и емоции у всички зрители и любители на футболната игра.


В Турнира взеха участие деца, родени през 2007, 2008 и 2009 година, от цялата страна и от Сърбия.

Състезанието се организира от Община Златоград и спортната общественост на града и е част от програмата за постигане на целите на местната власт за развитие на футбола и масовия спорт като цяло, изграждането на дисциплина и работа в екип, както и от превантивната дейност на МКБППМН за 2019 година.
След петдневни битки на терена на стадиона в Златоград, децата се раздадоха докрай и се представиха повече от достойно. След последните срещи, класирането в отделните възрасти е следното:

При децата родени 2007 година:
1. ФК „Сините камъни” – гр. Сливен
2. ФК „Арена Запад”– гр. Казанлък
3. ФК „Победа” – гр. София

При децата родени 2008 година:
1. ФК „Цървена звезда” Сърбия
2. „Арес” – гр. София
3. ФК „Барокко” – гр. София

При децата родени 2009 година:
1. ФК „Метал 2002” – гр. Перник
2. ФК „Победа” – гр. София
3. ФК „Локомотив” – гр. Дряново

Награждаването на победителите и техните подгласници се състоя на 23.06.2019г. , на Стадион „Златоград”, където кметът на Общината мирослав Янчев връчи купи, медали и предметни награди. Бяха отличени и най-добрите индивидуални състезатели по постове. Всички участници, треньори, съдии и гости на турнира останаха удовлетворени от престоя си в Златоград.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини