АРДА стартира контролите с равенство

Истинско голово шоу се получи в първата контрола на АРДА срещу Поморие, от подготовката за участие в Първа лига. Срещата завърши наравно 2 на 2, но зрителите станаха свидетели на уникални попадения. Двубоят се излъчваше директно в YouTube канала на ПФК АРДА в Интернет.

Още в самото начало на мача, след едно изпълнение на пряк свободен удар Иван Караджов изби топката, но тя срещна тялото на Александър Георгиев, който си отбеляза нелеп автогол и откри резултата. След това титулярните единадесет, на които бе заложил Стамен Белчев поеха инициативата и контролираха действията на терена. Иван Коконов и Лукас отправиха опасни удари към вратата на Поморие. Първи минути с екипа на АРДАнаправи и дошлият на проби, юноша на Милан Самуеле Кареча. Все пак новото попълнение за АРДА Александър Георгиев успя да изкупи вината за първия гол, с уникално попадение в 33-та минута, когато изненада Шейтанов и го прехвърли. Няколко минути по-късно Лукас развинти отбраната на съперника, отправи удар, топката попадна в Коконов, който също би силно, но и в двата случая вратаря показа завидни умения.

След почивката в игра за АРДА влезнаха и останалите налични футболисти. В 48-та минута Димитър Атанасов, който кара поби в момента създаде сериозна опасност, но до гол не се стигна. В 52-та минута Ахмед Осман се пребори за една топка в центъра на терена, подаде към Атанасов, който с няколко финта стигна до границата на наказателното поле и от там бе точен давайки гол преднина за АРДА. Пет минути по-късно Милен Танев също направи ефектно изпълнение, като от близо 25 метра простреля влезлия като резерва вратар Банков, топката два пъти се удари в напречната греда, след което влезе във вратата и резултатът стана 2 на 2. В средата на второто полувреме червен картон за Поморие получи Антон Иванов. До края на мача опасни удари отправиха Плахов, Осман и Сандев, но така и контролата не успя да излъчи победител. Следващата контрола на АРДА е на 24 юни, от 18;30 часа срещу Черно море.

СЪСТАВ НА АРДА:

КАРАДЖОВ, СТОЕВ, ЛОЗЕВ,ВАСИЛЕВ, ГЛИШИЧ, ПЛАХОВ,КАРЕЧА, ГЕОРГИЕВ, КОКОНОВ,КАРАДАЙЪ, ЛУКАС
РЕЗЕРВИ:
БАНКОВ, ЮСУФ,КРУМОВ,ОСМАН, АТАНАСОВ, ДИМИТРОВ,ЧУКАЛОВ, САНДЕВ

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини