Златаровци получиха дипломите си

Изображение 1 от 5

    Випуск 2019 на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, Първомай получи своите дипломи в тържествена обстановка сред декорация от слънчогледи. В словото си директорът Чавдар Здравчев поясни, че изборът на тези цветя не е случаен и пожела на зрелостниците да са позитивни като тях и да бъдат целеустремени както слънчогледите са целеустремени към слънцето. Той подчерта още, че с високите си резултати на Държавните изпити и присъствието на училището между 10-те с най-висок успех в областта, са доказателство, че учениците са получили добра подготовка, отговаряща на техните изисквания.

    Раздаването на дипломите започна с връчването на традиционната Златарова награда. Неин носител тази година е Боряна Вълкова.Тя беше ученичка в паралелката с профил „Природоматематически“ със засилено изучаване на английски език, с класен ръководител Йорданка Петкова. Боряна е лауреат на много награди от национални състезания и олимпиади по Информационни технологии, приета в няколко технически университета в България.  От трибуната, много развълнувана, тя благодари на всички свои преподаватели, започвайки с началната си учителка – „Станка Ушева, която ме изстреля в областта на знанията“ и завърши с Таня Сребрева и Ваня Георгиева, които са ѝ посочили необятната територия на технологиите.

    След Боряна Вълкова първи получиха дипломите си Въчо Димитров и Димо Димитров. Двете момчета са постигнали най-висок успех на матурите: Въчо - 5,66 и само със стотна по-малко – Димо.

    СОУ "Проф.д-р Асен Златаров" се раздели с випуск, за който учители твърдят, че е много успешен.

    Тържеството завърши с обща снимка на випускниците.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини