Зрелостниците от Випуск 2019 на Езиковата гимназия – първи в област Кърджали според резултатите от матурите

Вълненията покрай абитуриентските балове и матурите вече отминаха, а с тях дойде и краят на училищния живот за дванадесетокласниците от Езикова гимназия „Христо Ботев”. Преди да се сбогуват окончателно със своето училище и да направят първата крачка по същинския си житейски път, на абитуриентите им предстоеше един от най-дългоочакваните моменти- получаването на дипломите, знаков момент за всеки млад човек. 

            На 18. 06. 2019 година пред сградата на театъра в центъра на град Кърджали се състоя  тържествената церемония по връчването на дипломите на 181 зрелостници от Гимназията. Пред всеки от тях стои един нов път, по който  ще поемат, водени от желанието да знаят и да умеят повече. 

            Преди да започне тържеството, бившите вече дванадесетокласници бяха посрещнати от своите класни ръководители  на фона на приятната музика, изпълнена от три от най-изявените цигуларки в града на Орфей.Госпожа Чавдарова, директор на Езикова гимназия „Христо Ботев“, откри церемонията със слово по повод вълнуващия за младите хора момент.Тя с гордост отбеляза, че възпитаниците на гимназията са   постигнали много добър резултат на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по предмета, избран като втори от тях.

            В края директорът заяви,че за всички, защитили достойно името на гимназията,  предстои много важен избор – къде да продължат  образованието си. Тъй като животът е поредица от избори, важното е да изберат това, което наистина има смисъл за тях, защото понякога се оказва, че само отличната диплома не е гаранция за пълноценната реализация в истинския живот.Затова им пожела да запазят най-скъпите човешки ценности – добродетел и безкористност, достойнство и упоритост, разум и благородство,да намерят своето щастие, да постигнат успехи и никога да не забравят училището, което са завършили.

            Последва раздаването на дипломите заедно с диск, запазил като спомен два от най- значимите моменти за всеки абитуриент - изпращането на випуска и бала. В края на тържеството небето на град Кърджали бе осветено  от заря,  очаровала присъстващите. Като бъдещи студенти, днешните зрелостници отЕзикова гимназия „Христо Ботев“ поемат по своя път в живота с уверени стъпки от придобитите разнообразни и качествени знания и умения.Във всеки е заложена частица за собствено развитие, която трябва  да открие и успее умело да използва.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини