Жесток побой в магазин заради печеливша капачка (видео)

Двама братя пребиха мъж, опитал да защити продавачка в магазин след спор за печеливша капачка за бира. Инцидентът е станал в село Горно Черковище. Случаят е от събота, но за него се разбра едва вчера, след публикуване на видео в социалната мрежа.

Около 20:ЗО ч. в събота, когато братята Мехмед и Ахмед отиват до магазина, за да вземат бира от печеливша капачка. Зад щанда е Ангелина Пондева. Жената обяснява на по-големия брат, че печалбите се получават в големите вериги супермаркети в Казанлък. На опашката зад Мехмед е 50-годишният Галин Черакчиев. Той опитва да защити продавачката.

Тогава един от братята удря с глава и чупи носа на възрастния мъж заради отправената забележка. Малко след това се включва и другият брат, който с юмруци събаря нападнатия мъж и го пребива до припадък.

"Момчето постъпи агресивно като ми каза, че ще ме съди, защото съм лъжкиня. Каза ми, че мамя хората и не искам да давам наградите. Галин се опита да ме защити", разказа продавачката в магазина Ангелина Пондева пред bTV.

50-годишният Галин Черакчиев е със счупен нос, кръвонасядания и хематоми.

Пострадалият мъж разказа, че в момента, когато е казал на нападателя, че няма нищо лошо в това да отиде до Казанлък, за да си получи наградата - получава удар в главата.

"Получавам един удар с глава, текна ми кръв от носа. Отдръпнах се един метър назад и поисках салфетка от магазинерката. Щях да искам и парцал, но до там помня", разказва пострадалият. 

Мъжът е категоричен, че нито е псувал, нито е обиждал нападателите си. "Не виждам защо трябваше да стане така", недоумява той.

"Не помня какво е станало. Гледах на клипа как ме влачат, но не помня нищо. Не помня колко съм лежал на земята в магазина, как съм се прибрал до нас. От удара в главата ми се губи всичко. Извадил съм си медицинско. Съдебна медицина в Стара Загора ми го извадиха", добави Галин.

Първоначално не смятал да подава жалба в полицията, защото не е искал случаят да се задълбочава. Сега обаче е категоричен, че ще си търси правата в съда.

"Никога не съм имал проблеми с местните цигани. На маса съм сядал с тях. Тези двамата не ги познавам", разказа още той.

Това не е единственият случай на насилие в този магазин.

"Аз имам три инцидента тук с роми. Три инцидента, които са много сериозни. Винаги стигаме до полиция, идват да ми се молят да ми се извиняват", добавя магазинерката.

Ангелина призова за повече толерантност. Тя каза още, че е съседка с нападателите. "По една и съща улица минаваме, помагала съм им много. Нека пак да си помагаме", добави жената.

Бащата на младежите заяви, че децата му са невинни и били провокирани.

"Той го е ударил. За един юмрук сега първо телевизия, полицаи, все едно е имало трета световна война", каза Исмаил Мурджев пред NOVA.

Двамата братя са арестувани, те са криминално проявени и осъждани. Очаква се днес прокуратурата да повдигне срещу тях обвинения. Вероятно производството срещу двамата братя ще бъде за хулиганство.

В населеното място няма напрежение след случката, каза гл. инспектор Христо Петров от Криминална полиция към РУ-Казанлък. Той добави, че от началото на годината са подадени два сигнала за хулигански прояви в селото.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    По
    ПОТРЕС
    6 0
    11:36, 20 юни 2019
    Мръсни животни!!! Това не са хора
  • 2
    Bl
    Blessings
    0 0
    20:46, 20 юни 2019
    Читаци на рояци
Последни новини